Stage bij Your Next Concepts

10jul, 2018

Sinds 16 April loop ik stage bij Your Next Concepts als Sales en Marketing stagiair. Tijdens mijn speurtocht naar een stage ben ik expliciet op zoek gegaan naar een start-up/scale-up bedrijf. Nadat ik UtrechtInc had benaderd ben ik in contact gebracht met de jongens van Your Next concepts. Na een sollicitatiegesprek ben ik een week later begonnen met mijn stage.

Tijdens mijn stage bij Your Next Concepts heb ik veel dingen geleerd waar ik voorheen nog helemaal niks van afwist. Zo was mijn eerste opdracht om te zorgen dat het bedrijf beter te vinden was op het internet, dit heet ook wel SEO (Search Engine Optimization). Na mij de eerste week zorgvuldig te hebben ingelezen, heb ik aanpassingen gemaakt op de website waardoor Academy Attendance beter te vinden is op bepaalde zoekwoorden.

Verder heb ik hiervoor een meerdere cursussen gevolgd bij Google en hiervoor certificaten weten te bemachtigen.

Nadat de SEO was toegepast en Academy Attendance beter te vinden was op het web heb ik mij bezig gehouden met nieuwe sales leads verzamelen. Hiernaast heb ik mij ook tegelijkertijd bezig gehouden met het schrijven van een blog. Op dit moment ben ik bezig met het creëren van een nieuwe website voor ww.yournextconcepts.com (deze website waar je dit nu op leest).

Tijdens mijn studie heb ik geen 1 van deze onderwerpen behandeld en daarom was het soms erg zoeken naar de juiste werkwijze. De jongens van Your Next Concepts waren altijd bereikbaar voor inhoudelijke vragen en feedback. Ik durf wel te zeggen dat ik in deze korte periode goede feedback heb gehad die ik later weer zou kunnen toepassen.

De werksfeer is erg open en precies waarom ik op zoek was naar een klein bedrijfje om mijn stage te lopen. Je krijgt veel ruimte om je eigen ideeën en visie te delen en hier wordt dan ook naar geluisterd en meegenomen in eventuele beslissingen. Tijdens mijn stage had ik meer het gevoel dat ik gewoon een werknemer was dan de zoveelste stagiair.

Om deze reden zou ik het andere studenten die opzoek zijn naar een stage zeker aanraden om eens op de website van Your Next Concepts te kijken of zij misschien een leuk uitdagende stage hebben.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *