Opleidingsscan

Your Next Concepts werd gevraagd om de ”onderbuikgevoelens” van docenten te onderzoeken met betrekking tot de studieresultaten, om uiteindelijk te bepalen wat de kritieke factoren voor studiesucces zijn.  

Op basis van het Student Informatie Systeem en opleidingsgegevens hebben we de opleidingsscan uitgevoerd. Bij dit project was er sprake van zeer gefragmenteerde data waarvan wij een gestructureerde database hebben opgebouwd. In dit proces zijn alle data-extractiestappen waar mogelijk geautomatiseerd, zodat dit niet alleen voor deze casus van toepassing is, maar ook breder (voor andere opleidingen) in gezet kan worden.

De klant schrijft over dit project:

Iedereen heeft het over Big Data en onderwijs. Toch is er nog maar weinig concreet mee gedaan. Het oorspronkelijke idee was om aan de hand van alle data van de opleiding op zoek te gaan naar causale verbanden. Tijdens onze zoektocht kwamen wij er achter dat onze docenten behoorlijk betrouwbare uitspraken doen, die we nu eindelijk kunnen kwantificeren. Daarbij worden nu verbanden aangetoond die met traditionele systemen onzichtbaar blijven.